Založ si blog

Národný šport: Keď sa nestavia je zle, keď sa stavia, je ešte horšie

Po nedávnom otvorení úseku diaľnice pri Levoči sa včera otvoril 10 kilometrový úsek rýchlostnej cesty medzi Pstrušou a Kriváňom. Úsek urýchli a odľahčí cestu najmä v Detve a v Kriváni.

osol

Na sociálnych sieťach a mediálnych portáloch je opäť vidieť zaujímavý a už sto krát opakovaný jav. Desiatky nespokojných diskutujúcich nadáva a médiá im prikurujú. Kým na portáli Pravda.sk sa čitatelia mohli včera dozvedieť o otvorení nového rýchlostného úseku, médiá ako SME, Aktuality.sk alebo Hospodárske noviny najviac zaujal Matovičov transparent, ktorý si už tradične robí kampaň všade, kde sa objavia médiá. Aj pri otváraní diaľnic.

Po závisti a slovenskej hádzanej je najpopulárnejším slovenským národným športom kritizovanie. Je úplne jedno čoho (ale najmä výstavby) a internet je veľmi vhodné „športovisko“, ktoré postupne nahrádza krčmu (väčšie publikum). A tak sme každodenne, chtiac- nechtiac obklopovaní ľuďmi, ktorí kritizujú, keď sa postaví diaľnica a v zápätí kritizujú, že diaľnic máme málo. Kritizuje sa, keď sa postaví socha a následne sa kritizuje, že mladí nevedia nič o vlastnej histórii. Alebo sa kritizuje, že je neekonomické zvyšovať dôchodky a v zápätí sa kritizuje, že sú nízke. Kritika je proste všade a prevyšuje pozitívne pohľady na vec.

Vidím to dennodenne aj na regionálnych portáloch v Banskej Bystrici, kde žijem. Keď sa má vystavať nové obchodné stredisko, každý je proti, lebo zmizne z centra mesta pár metrov zelene a obchodov máme dosť. Následne nájdete od toho istého diskutujúceho príspevok, ako v Bystrici okrem Europy (obchodné centrum) nič nie je. Po otvorení nového centra tam však bude prvý sedieť na káve.

Má toto všetko nejakú logiku? Alebo sú ľudia už každodenným životným stereotypom takí otrávení, že sa musia niekde ventilovať a práve na to im veľmi dobre slúži internet? Existuje na to veľmi jednoduché riešenie. Odsťahovať sa niekde na lazy, kde nás nebude otravovať ani diaľnica, ani obchodné centrum a ani internet. Ale položme si otázku, komu sa potom budeme sťažovať?

V Nemecku desaťtisíce imigrantov bez slova opustilo pridelené ubytovne

29.02.2016

Zaujímavá správa prišla z Nemecka. Podľa tamojších úradov vyše 130 tisíc ilegálnych imigrantov, ktorí sa minulý rok zaregistrovali v Nemecku, opustilo pridelené ubytovne. Nikoho sa nepýtali.

Začína sa „utečenecká“ sezóna, Európa robí mŕtveho chrobáka

24.02.2016

Podľa správ, ktoré sa pomaličky cez nie veľmi ochotné médiá dostávajú na verejnosť sa s postupným predjarným oteplovaním zvyšuje aktivita ilegálnych imigrantov, ktorí však v médiách dostali oficiálny názov utečenci (v tomto roku sa možno názov zmení na hostia). Z Maďarska prichádzajú správy, že plot, ktorý bol vybudovaný na ochranu maďarských hraníc pred [...]

Vysokoškolskí učitelia v štrajku – na smiech, či na plač?

15.02.2016

Ako dnes písala Pravda, učitelia vysokých škôl prevzali štrajkovú štafetu. Nedalo mi nenapísať k tomu par riadkov.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 129613x
Priemerná čítanosť článkov: 8101x

Autor blogu

Kategórie