Založ si blog

Na Slovensku sú 2 typy ľudí – zlodeji a chudobní

Aspoň to vyplýva z predvolebnej kampane Matovičovcov, ktorí sa rozhodli popriať ľuďom príjemné prežitie vianočných sviatkov svojským billboardom.

Karikatúra na ňom vyobrazuje Roberta Fica s plným vrecom (darčekov?) pri bohato ozdobenom vianočnom stromčeku, pričom na druhej strane stojí chudobná (pre OĽaNO tradičná) rodina so skromným stromčekom a jedným darčekom. Nad karikatúrou svieti slogan PÁR ZLODEJOV – VEĽA CHUDOBNÝCH.

Okrem predvolebného zneužitia témy vianočných sviatkov, ktoré sa bežne spájajú s pokojom a mierom ma na tomto billboarde nahneval skôr jeho odkaz, delí totiž našu spoločnosť na chudákov a zlodejov.

Neviem aké kritéria Matovičovci používajú pri určovaní toho, kto je chudobný a kto je bohatý. Moje kritérium je také, že bohatý je človek, ktorý sa tak cíti a naopak. Tento pocit nemusí vždy prameniť z výšky príjmov. Ja osobne považujem za najväčšie bohatstvo, pokiaľ mám pri sebe svoju rodinu a ľudí, ktorých mám rada a pokiaľ sú tí zdraví a šťastní.

Zostaňme však pri Matovičovom ponímaní života, že bohatý človek je ten, ktorý ma tučné bankové konto (medzi ktorých nepochybne patrí aj on sám). Tým pádom okrem seba označil za zlodejov všetkých, ktorí majú to šťastie, že majú viac ako je akýsi slovenský priemer. Nie je vám takáto rétorika povedomá? Mne osobne to veľmi pripomína boj proti šľachte, buržoázii a kulakom, ktorý v minulom storočí viedla komunistická strana. Práve tá komunistická strana, ktorú Matovič podľa vlastných vyhlásení tak nenávidí, ale ako vidíme, zmýšľaním sa od jej ideológie veľmi nevzďaľuje. Nebudem to viac pitvať, jednoducho povedané, Matovič u mňa šírením nenávisti voči majetným ľuďom vo vianočnom období padol na úplné morálne dno.

A vám, všetkým ľuďom dobrej vôle prajem krásne prežitie doznievajúcich vianočných sviatkov a nech si ako novoročné predsavzatie všetci vezmeme to, aby sme boli voči sebe ohľaduplnejší a ľudskejší, menej si závideli a ochotnejšie si pomáhali. A samozrejme pevné zdravie 🙂

V Nemecku desaťtisíce imigrantov bez slova opustilo pridelené ubytovne

29.02.2016

Zaujímavá správa prišla z Nemecka. Podľa tamojších úradov vyše 130 tisíc ilegálnych imigrantov, ktorí sa minulý rok zaregistrovali v Nemecku, opustilo pridelené ubytovne. Nikoho sa nepýtali.

Začína sa „utečenecká“ sezóna, Európa robí mŕtveho chrobáka

24.02.2016

Podľa správ, ktoré sa pomaličky cez nie veľmi ochotné médiá dostávajú na verejnosť sa s postupným predjarným oteplovaním zvyšuje aktivita ilegálnych imigrantov, ktorí však v médiách dostali oficiálny názov utečenci (v tomto roku sa možno názov zmení na hostia). Z Maďarska prichádzajú správy, že plot, ktorý bol vybudovaný na ochranu maďarských hraníc pred [...]

Vysokoškolskí učitelia v štrajku – na smiech, či na plač?

15.02.2016

Ako dnes písala Pravda, učitelia vysokých škôl prevzali štrajkovú štafetu. Nedalo mi nenapísať k tomu par riadkov.

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 129598x
Priemerná čítanosť článkov: 8100x

Autor blogu

Kategórie