Založ si blog

Na Kotlebovej kandidátke nácko Rogel s vínkarom Cuperom a ďalší. . .

Akosi sa mi pri potulkách po internete dostala do rúk kandidátka strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Zo zaujímavosti som si išla pozrieť, s kým po boku by chcel Marian Kotleba parlamentovať, pokiaľ by marcové voľby dopadli pre jeho stranu úspešne. Po prečítaní kandidátky som zostala mierne zaskočená. Nie všetky informácie v blogu viem na základe môjho rozhľadu, pomohla som si internetom.

č. 25 – doc. JUDr. Ján Cuper, CSc.

O plytkosti názorov a charaktere tohto človeka vedia asi všetci, ktorí zažili na pôde niektorej vysokej školy jeho prednášky. Neustále zakomplexované verbálne útoky najmä voči Maďarom a ženám (s dvomi promilami pod čapicou) ho pre Kotlebovu stranu priam predurčujú. Zaujímavé na jeho kandidatúre je však najmä to, že hoci sa Kotleba snaží vyzerať ako bojovník proti politickej mafii (rodinkárstvo však pokladá zrejme za základ správneho vládnutia), na kandidátku si dosadí človeka, ktorý stál po boku Vladimíra Mečiara v časoch, keď sa politické špičky správali podobne ako talianska mafia. Cupera „preslávila“ aj autohavária, ktorú spôsobil podľa slov svedkov na mol opitý (on sám potvrdil konzumáciu 2 deci orešanského).

Ján Cuper (foto zdroj: www.pravda.sk)

Ján Cuper (foto zdroj: www.pravda.sk)

č. 44 – Mgr. Rastislav Rogel

Bývalý frontman nazipopových kapiel Krátky proces a Juden Mord (názov zrejme netreba prekladať), nie veľmi úspešný herec, model značky Eighty Eight (88 v angličtine, 88 je šifra pre pozdrav Heil Hitler) dnes údajne manažér reštaurácií (zdroj: kandidátka). Kandiduje pod číslom 44, ktorí náckovia používajú ako skrytú skratku pre označenie oddielov SS. V minulosti bol viac krát trestne stíhaný, naposledy v roku 2008 za útok na bratislavský bar.

Rastislav Rogel (foto zdroj: internet)

Rastislav Rogel (foto zdroj: internet)

č. 65 – Marek Kotleba

Brat Mariana Kotlebu, kedysi majiteľ obchodu s neonacistickým oblečením (za čo bol odsúdený), dnes vykonáva neurčitú funkciu na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja. Podľa postavenia na kandidátke s ním však brat Marian po voľbách veľmi nepočíta.

Marek Kotleba (vľavo) s Bratom Marianom na Úrade BB SK. (zdroj foto: www.bystricoviny.sk)

Marek Kotleba (vľavo) s Bratom Marianom na Úrade BB SK. (zdroj foto: www.bystricoviny.sk)

č. 87 – Mgr. Marián Mišún

Bývalý príslušník mestskej polície v Trnave (neskôr bol vyhodený). Futbalový chuligán, neonacista, organizátor rôznych pochodov. Viacnásobne trestne stíhaný na Slovensku aj v Českej republike.

Marián Mišún (zdroj foto: internet)

Marián Mišún (zdroj foto: internet)

č. 88 – Marián Magát

Predseda neonacistickej Akčnej skupiny Vzdor Kysuce. Podľa internetového zdroja sa netají svojim obdivom k Adolfovi Hitlerovi a popieraním holokaustu (označuje ho za podvod). Viacnásobné stíhaný za propagáciu neonacizmu.

Marián Magát (zdroj foto: internet)

Marián Magát (zdroj foto: internet)

To je 5 vybraných kvietkov, ktorí sú aspoň trochu mediálne známi. To, že sa o ostatných veľa nevie neznamená, že nie sú podobní. Marian Kotleba sa už mohol čo to priučiť počas svojho županovania v banskobystrickom kraji (ktorým sa podľa môjho názoru politicky pochoval), namiesto toho však zostavil kandidátku z náckov a ľudí ako je Ján Cuper (či by mal za Kotlebovcov záujem kandidovať normálny človek, je však otázne). Či to bol dobrý krok a či takýto ľudia slovenskému voličovi imponujú sa dozvieme už čoskoro.

V Nemecku desaťtisíce imigrantov bez slova opustilo pridelené ubytovne

29.02.2016

Zaujímavá správa prišla z Nemecka. Podľa tamojších úradov vyše 130 tisíc ilegálnych imigrantov, ktorí sa minulý rok zaregistrovali v Nemecku, opustilo pridelené ubytovne. Nikoho sa nepýtali.

Začína sa „utečenecká“ sezóna, Európa robí mŕtveho chrobáka

24.02.2016

Podľa správ, ktoré sa pomaličky cez nie veľmi ochotné médiá dostávajú na verejnosť sa s postupným predjarným oteplovaním zvyšuje aktivita ilegálnych imigrantov, ktorí však v médiách dostali oficiálny názov utečenci (v tomto roku sa možno názov zmení na hostia). Z Maďarska prichádzajú správy, že plot, ktorý bol vybudovaný na ochranu maďarských hraníc pred [...]

Vysokoškolskí učitelia v štrajku – na smiech, či na plač?

15.02.2016

Ako dnes písala Pravda, učitelia vysokých škôl prevzali štrajkovú štafetu. Nedalo mi nenapísať k tomu par riadkov.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 129382x
Priemerná čítanosť článkov: 8086x

Autor blogu

Kategórie