Založ si blog

Teroristi o sebe dávajú vedieť aj v novom roku, zvykajme si

Pred necelými dvoma týždňami sme oslávili príchod roku 2016. Nad silvestrovskými oslavami najmä vo veľkomestách visel tieň obáv z terorizmu. Žiadny bombový útok sa našťastie nekonal, i keď islamisti si to čiastočne vykompenzovali v Kolíne (viac o tom v mojom blogu Utečenci sú nebezpeční aj bez terorizmu).


 

Teroristi však na seba nedali dlho čakať. 8. januára média opäť priniesli správy týkajúce sa teroristov, keď sa policajtom v Egyptskej Hurghade podarilo odraziť teroristický útok mierený proti turistom prevažne zo západnej Európy. Výsledkom boli dvaja zranení Rakušania, jeden Švéd a ťažko zranený atentátnik, pričom jeho spolupáchateľ bol zastrelený. V Hoteli mali byť ubytovaní aj viacerí Slováci.

Dnes (12. novembra) však obete také šťastie v nešťastí nemali. V metropole Turecka sa pri Modrej mešite odpálil samovražedný atentátnik a zobral so sebou 10 nevinných životov a zranenia utrpeli asi dve desiatky turistov, prevažne z Európy. Útočníkom mal byť 28 ročný Sýrčan, ktorý sa zrejme pokúšal zachrániť pred vojnou (za drobnú iróniu sa ospravedlňujem).

Médiá taktiež priniesli informáciu, podľa ktorej sa vysokopostavený činiteľ nemeckej tajnej služby vyjadril, že v Európe nikdy nebolo také vysoké riziko teroristických útokov, aké je dnes. Podľa jeho slov čaká Európu 11. september, kedy sa hromadne odohrajú veľké útoky na viacerých miestach. Neprišiel vlastne s ničím novým, niečím podobným sa moslimskí radikáli vyhrážali vo veľkej británii už pred niekoľkými rokmi.

Vďaka Angele Merkelovej prišlo do Európy vyše 1,2 milióna ilegálnych imigrantov, o ktorých vieme len veľmi málo, často nepoznáme ani ich pôvod. Aj keby bol potencionálny terorista každý tisíci, stále sa jedná o štvorciferné číslo a Európania sa majú čoho obávať.

Treba len veriť tajným službám, že útokom včas zabránia, i keď sa to určite nepodarí vždy. Nuž, zvykajme si.

Koláž fotografií z rôznych zhromaždení Moslimov. Na transparentoch sa píše napríklad "Pripravte sa na skutočný holokaust", "Islam ovládne svet" alebo "Európa je rakovina, Islam je odpoveď".

Koláž fotografií z rôznych zhromaždení Moslimov. Na transparentoch sa píše napríklad „Pripravte sa na skutočný holokaust“, „Islam ovládne svet“ alebo „Európa je rakovina, Islam je odpoveď“. Foto zdroj: internet

V Nemecku desaťtisíce imigrantov bez slova opustilo pridelené ubytovne

29.02.2016

Zaujímavá správa prišla z Nemecka. Podľa tamojších úradov vyše 130 tisíc ilegálnych imigrantov, ktorí sa minulý rok zaregistrovali v Nemecku, opustilo pridelené ubytovne. Nikoho sa nepýtali.

Začína sa „utečenecká“ sezóna, Európa robí mŕtveho chrobáka

24.02.2016

Podľa správ, ktoré sa pomaličky cez nie veľmi ochotné médiá dostávajú na verejnosť sa s postupným predjarným oteplovaním zvyšuje aktivita ilegálnych imigrantov, ktorí však v médiách dostali oficiálny názov utečenci (v tomto roku sa možno názov zmení na hostia). Z Maďarska prichádzajú správy, že plot, ktorý bol vybudovaný na ochranu maďarských hraníc pred [...]

Vysokoškolskí učitelia v štrajku – na smiech, či na plač?

15.02.2016

Ako dnes písala Pravda, učitelia vysokých škôl prevzali štrajkovú štafetu. Nedalo mi nenapísať k tomu par riadkov.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 129384x
Priemerná čítanosť článkov: 8087x

Autor blogu

Kategórie