Založ si blog

Začína sa „utečenecká“ sezóna, Európa robí mŕtveho chrobáka

Podľa správ, ktoré sa pomaličky cez nie veľmi ochotné médiá dostávajú na verejnosť sa s postupným predjarným oteplovaním zvyšuje aktivita ilegálnych imigrantov, ktorí však v médiách dostali oficiálny názov utečenci (v tomto roku sa možno názov zmení na hostia).

Foto zdroj: www.medzicas.sk

Foto zdroj: www.medzicas.sk

Z Maďarska prichádzajú správy, že plot, ktorý bol vybudovaný na ochranu maďarských hraníc pred prílevom imigrantov „navštívilo“ za uplynulý víkend toľko imigrantov, ako za celý január. To je jasná správa, že aktivita sa zvyšuje a člnky v severnej Afrike a Turecku sa pomaly vydajú cez stredozemné more smerom na Európsku úniu. Podľa odhadov čakajú pred hranicami Európy vyše 2 milióny „hostí“, ktorí však asi nebudú veľmi spokojní, keď v Nemecku dostanú mesačne len 200€ a každý deň to isté jedlo. Môžeme sa teda tešiť na stovky tisíc nespokojných moslimov, ktorí, ako sme už mali možnosť zistiť, svoju nespokojnosť neprejavujú štrajkom ale samopalom.

Najväčším problémom je to, že hoci predstavitelia Slovenka, Maďarska alebo prezident Českej republiky na túto situáciu upozorňujú už takmer rok, európski vodcovia sa dohodli na akejsi forme pohraničnej stráže, ktorá má byť sformovaná niekedy na jeseň, teda na konci „utečeneckej“ sezóny. Pýtam sa jednu vec, pokiaľ je EU schopná uvaliť sankcie voči Rusku kvôli konfliktu, ktorý s EÚ ani nesúvisí (oficiálne) behom jedného víkendu, ako je možné, že nie je schopná behom 1-2 mesiacov pripraviť poriadny plán ochrany vonkajších hraníc Schengenu, ku ktorej sa zaviazali všetky členské štáty? Komu naši „hostia“ tak vyhovujú?

V Nemecku desaťtisíce imigrantov bez slova opustilo pridelené ubytovne

29.02.2016

Zaujímavá správa prišla z Nemecka. Podľa tamojších úradov vyše 130 tisíc ilegálnych imigrantov, ktorí sa minulý rok zaregistrovali v Nemecku, opustilo pridelené ubytovne. Nikoho sa nepýtali.

Vysokoškolskí učitelia v štrajku – na smiech, či na plač?

15.02.2016

Ako dnes písala Pravda, učitelia vysokých škôl prevzali štrajkovú štafetu. Nedalo mi nenapísať k tomu par riadkov.

Odkiaľ vzala #Sieť milióny Eur na kampaň?

08.02.2016

Radoslav Procházka, niektorými médiami označovaný ako líder pravice je každému na Slovensku dobre známy. Nečudo, z billboardov sa na nás usmieva bez prestávky už viac ako 2 roky.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 129381x
Priemerná čítanosť článkov: 8086x

Autor blogu

Kategórie