Začína sa „utečenecká“ sezóna, Európa robí mŕtveho chrobáka

24. februára 2016, ivana15, spoločnosť

Podľa správ, ktoré sa pomaličky cez nie veľmi ochotné médiá dostávajú na verejnosť sa s postupným predjarným oteplovaním zvyšuje aktivita ilegálnych imigrantov, ktorí však v médiách dostali oficiálny názov utečenci (v tomto roku sa možno názov zmení na hostia).

Foto zdroj: www.medzicas.sk

Foto zdroj: www.medzicas.sk

Z Maďarska prichádzajú správy, že plot, ktorý bol vybudovaný na ochranu maďarských hraníc pred prílevom imigrantov „navštívilo“ za uplynulý víkend toľko imigrantov, ako za celý január. To je jasná správa, že aktivita sa zvyšuje a člnky v severnej Afrike a Turecku sa pomaly vydajú cez stredozemné more smerom na Európsku úniu. Podľa odhadov čakajú pred hranicami Európy vyše 2 milióny „hostí“, ktorí však asi nebudú veľmi spokojní, keď v Nemecku dostanú mesačne len 200€ a každý deň to isté jedlo. Môžeme sa teda tešiť na stovky tisíc nespokojných moslimov, ktorí, ako sme už mali možnosť zistiť, svoju nespokojnosť neprejavujú štrajkom ale samopalom.

Najväčším problémom je to, že hoci predstavitelia Slovenka, Maďarska alebo prezident Českej republiky na túto situáciu upozorňujú už takmer rok, európski vodcovia sa dohodli na akejsi forme pohraničnej stráže, ktorá má byť sformovaná niekedy na jeseň, teda na konci „utečeneckej“ sezóny. Pýtam sa jednu vec, pokiaľ je EU schopná uvaliť sankcie voči Rusku kvôli konfliktu, ktorý s EÚ ani nesúvisí (oficiálne) behom jedného víkendu, ako je možné, že nie je schopná behom 1-2 mesiacov pripraviť poriadny plán ochrany vonkajších hraníc Schengenu, ku ktorej sa zaviazali všetky členské štáty? Komu naši „hostia“ tak vyhovujú?